“Възраждане оттегли кандидата си за председател на НСПредложнението на Възраждане“

...
 “Възраждане оттегли кандидата си за председател на НСПредложнението на Възраждане“
Коментари Харесай

Костадинов: Предложихме да се обединим около лица, които не ни разделят

  “Възраждане ” отдръпна претендента си за ръководител на Народно събрание

Предложнението на „ Възраждане “ беше малко по-различно, и то беше да влезем тук в зала. Очевидно е, че има разделяне вследствие на дългогодишно червени линии, разделящи българското общество. Очевидно е, че претенденти, които имат сериодна политическа биография, мъчно биха могли да намерят поддръжка в Народно събрание, съобщи водачът на " Възраждане " Ксотадин Костадинов.

С оглед на това, че въпреки всичко сядаме и приказваме е видно, че има предпочитание, най-малко на думи, за реализиране на съгласие. Предложихме критерии, който да изкарва като претенденти за първата позиция в страната от позиция на законодателната власт, лица, които нямат политически опит. Лица, които, в случай че е допустимо, да са за първи път в Народно събрание и да нямат биография, която да ги е сблъсквала с политически съперници. Тук в залата има представители на политически партии, няма самостоятелни претенденти, един да имаше щеше да е до някаква степен решение, изясни той.

От тази позиция решението, което предложихем, е да се излъчат лица и претенденти, които няма да провокират реакция „ този не “, а първата реакция да бъде „ този кой е? “, съобщи той.

И добави, че решението би трябвало да се вземе бързо. 

Ако не успеем да се обединим към лица, които не ни разделят, да завършваме тази мъка и да отиваме на нови избори, сподели още Костадинов. Той изясни още, че " Възраждане " са отдръпнали Петър Петров като претендент за ръководител на Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР